Идва краят на политическта криза, която блокираше работата по останалите кризи.

...
Идва краят на политическта криза, която блокираше работата по останалите кризи.
Коментари Харесай

Управляващите нямат време за 100 дни толеранс

" Идва краят на политическта рецесия, която блокираше работата по останалите рецесии. Как ще поддържа обществото желането за промени на новото пратителство, зависи от доста неща. Последните години виждаме доста бързо изхабяване на изпълнителната власт, доста бързо се стига до загуба на доверие. Мисля, че в този момент ще бъде по-различно, тъй като натрупахме и опит ", сподели пред БНР доц. Светослав Малинов, началник на катедра " Политология " в СУ " Св. Климент Охридски ", някогашен евродепутат от Европейската национална партия.

" За мен най-големият проблем на това държавно управление не е поради това, че е четирипартийно, а в главният му приоритет - нулева приемливост към корупцията. За да може да се реализира това, е належащо да има чудесно работеща прокуратура, пълен синхрон сред изпълнителна и правосъдна власт, а това е нещо, което го няма ", разяснява още доцент Малинов.

По думите му засега ваксинацията остава доброволна.

" Макар че се вижда, че правителството има всички учредения да бъде по-твърдо и настъпателно във връзка с имунизирането. Защото се потвърди, че имунизацията защищава хората от по-тежко протичане на заболаването, от заразяване. Но ние като общество продължаваме да сме разединени ", уточни още доцент Светослав Малинов.

" Ситуцията в която се намира страната ни, изключва подобен вид обичаи да се дават 100 дни толеранс на новото държавно управление. Те биха били нездравословни, в случай че се дава някакъв толеранс, тъй като това ще сътвори усещане у ръководещите, че те имат 100 дни да работят умерено. Няма такова нещо, проблемите се натрупат от първите избори през април ", разяснява той.

" Цените на тока са един от най-належащите въпроси, които касят всички. Дори в случай че може краткотрайно държавното управление да успокои нещата, за този сезон най-малко... ", добави Малинов.

" Другият проблем, както споделих е корупцията.  А на последващо място е проблем, обвързван с решенията на здравния министър и просветителната система. Там колкото повече хора се имунизират, толкоз по-дълго децата ни ще вървят на учебно заведение ", безапелационен е политологът. 

Доц. Малинов изрази вяра, че в бъдеще ролята на президента Румен Радев фрапантно да намалее през идващите месеци, тъй като има постоянно определен кабинет и Народно заседание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР